گوارش

ارائه اطلاعاتی مفید در رابطه با سیستم گوارش بدن و بیماری ها و روش های درمانی

گوارش

ارائه اطلاعاتی مفید در رابطه با سیستم گوارش بدن و بیماری ها و روش های درمانی

اهمیت هریک از سیستم های بدنی در حفظ حیات جسم غیر قابل چشم پوشی است یکی از این سیستم ها سیستم گوارشی است که در این سایت اطلاعات مفید و جالب توجهی را در خصوص بیماری های این بخش و درمان های متفاوت در اختیار کاربران عزیز قرار می دهیم .

۲۲ مطلب در مرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ

هر آنچه که باید درباره میکرونیدلینگ بدانید ، در این مقاله از زبان دکتر خاک سفیدی بیان می کنیم ، میکرونیدلینگ یک تکنیک بسیار جدید می باشد که به شکل گسترده دردنیا در حال حاضر در حال استفاده است ، کار اصلی آن تحریک کلاژن سازی و یک روش غیرتهاجمی است که با ایجاد یک التهاب کنترل شده باعث تحریک بدن به تولید کلاژن و الاستین طبیعی می شود .

میکرونیدلینگ

در این روش با یک قلم مخصوص که یک سر آن سوزن های متفاوتی است ، کار انجام می شود، قلم های مخصوص در شکل ها و سایزهای مختلفی وجود دارد.هر شخص سری مخصوص خودش را  برای ایمنی و عدم انتقال بیماری خواهد داشت. در این روش هزاران کانال میکروسکوپی بر روی پوست ایجاد می کند و اگر با داروهای مزوتراپی ترکیب شود ، نتایج شگفت انگیزی را به همراه دارد .

کاربردهای میکرونیدینگ

کاربردهای این روش بسیار متنوع است ، که در ذیل به بیان آنها می پردازیم

  • پاک کردن تاتو
  • تحریک رویش مو
  • از بین بردن لک
  • جوانسازی صورت
  • درمان اسکار و آکنه
  • درمان جای جوش

درمان جای جوش با میکرونیدلینگ

آیا می دانید چه داروهایی را باید قبل از میکرونیدلینگ قطع نمایید؟

اقدامات قبل از میکرونیدلینگ

  • اگر از آسپرین و داروهای ضد انعقاد خون استفاده می نمایید باید تا یک هفته قبل از میکرونیدلینگ مصرف آن را قطع نمایید .
  • کرم های لایه بردار وضد لک را باید یک هفته قبل قطع نمایید .
  • کسانی که در حال درمان آکنه با روآکوتان هستند باید حتما سه ماه از اتمام استفاده از آن گذشته باشد .

مدت زمان انجام میکرونیدلینگ 

انجام این روش حدودا 30 دقیقه زمان می برد ، با مدت زمان بی حسی که حدودا ۴۵ دقیقه می باشد در مجموع کل زمانی که باید به این کار اختصاص دهید حدودا یک ساعت و نیم است.
میکرونیدلینگ تاثیر بسیار زیادی در از بین بردن استریا یا ترک های پوستی دارد ، هم چنین سفت شدن پوست ،از بین بردن چین و چروک های سطحی ، شفاف سازی پوست و با طراوت ساختن پوست از اثرات بسیار خوب میکرونیدلینگ است.  همچنین بسته شدن منافذ باز پوست از دیگر اثرات مثبت 1می باشد که مشکل شایع پوستی خیلی از افراد می باشد.

آیا می دانید تعداد جلسات میکرونیدلینگ برای هر روش متفاوت است؟

تعداد جلسات میکرونیدلینگ 

تعداد جلسات  این روش به هدف بستگی دارد ، به عنوان مثال برای تحریک تولید کلاژن بهتر است حداقل سه جلسه انجام شود ، برای اسکارهای خفیف تا متوسط معمولا در موگه کلینیک به بیمار توصیه می شود که بین 4 تا 5 جلسه این کار را انجام دهد تا بهترین نتیجه ممکن را کسب نماید.
برای درمان اسکارهای عمیق بین 6 تا 7 جلسه نیاز است که البته تعداد دقیق جلسات میکرونیدلینگ بسته به پاسخ بدن هر شخص به درمان و گستردگی مشکل پوستی متفاوت است.
در موگه کلینیک ، پس از معاینه حضوری مشخص می شود که هر شخص چند جلسه نیاز به درمان دارد .

در ذیل فیلم میکرونیدلینگ برای شما قرار دادیم

 فواصل بین جلسات میکرونیدلینگ

فواصل بین جلسات میکرونیدلینگ هر 6 الی 8 هفته یک بار است ، برای جوانسازی صورت سه جلسه نیاز است ، پس از آن فرد باید سالی یکبار برای درمان نگهدارنده مراجعه نماید ، ترکیب میکرونیدلینگ با مزوتراپی اثرات فوق العاده ای دارد که به آن مزونیدلینگ می گویند و بهترین نتیجه را خواهد داشت.

  • متخصص گوارش و داخلی
  • ۰
  • ۰

کولونوسکوپی

کولونوسکوپی

کولونوسکوپی به پزشک این امکان را می دهد که تمام طول روده را مشاهده و ارزیابی کند. در این روش ، مشکلات روده بزرگ شامل سرطان، بافت های ملتهب و وجود زخم و خونریزی شناسایی می شود. همچنین برای غربالگری سرطان روده بزرگ هم استفاده می شود. در این مقاله به اقدامات قبل از کلونوسکوپی ، مراقبتهای بعد از کلونوسکوپی و هزینه انجام کلونوسکوپی می پردازیم.

کولونوسکوپی

کولونوسکوپی

آندوسکوپ یا همان کولونوسکوپ لوله ای باریک و بلند دارای خاصیت انعطاف پذیری ، دوربین و منبع نوری است. این لوله از طریق مقعد به داخل روده بزرگ یا کلون می رود و نه تنها باعث می شود پزشک داخل روده را مشاهده کند بلکه این امکان را نیز فراهم می کند که داخل روده را شست و شو داده، و در صورت لزوم مکش و تزریق هوا انجام دهد. همچنین در طول این کار، ممکن است پزشک قسمتی از بافت یا پولیپ را جهت آزمایش‌های بیشتر، نمونه‌ برداری کند.

کولونوسکوپی چگونه انجام می شود؟

پزشکان متخصص، کولونوسکوپی را در بیمارستان ها یا مراکز درمانی انجام میدهند. ابتدا بیمار را بر روی تخت خوابانیده و به آنها آرام بخش تزریق می کنند تا در طول کلونوسکوپی بیمار در آرامش مطلق باشد. سپس لوله را از طریق مقعد وارد راست روده و به آرامی تا روده بزرگ هدایت می کنند.

پزشک برای بهتر دیده شدن داخل روده ممکن است داخل آن مقداری هوا تزریق کند و یا از بیمار بخواهد موقعیت خود را بر روی تخت تغییر دهد.

پزشک با نصب دوربین در سرکولونوسکوپ این امکان را ایجاد می کند که تصاویر مخاط روده بر روی مانیتور قابل مشاهده بوده و در نتیجه به ارزیابی بافت روده می پردازد. زمانی که این لوله به روده کوچک میرسد ، پزشک برای ارزیابی روده بزرگ لوله را به آرامی عقب می کشد و دوباره این کار را انجام می دهد. در طول مسیر کلونوسکوپ، ممکن است پزشک پولیپ های موجود را برداشته و آن ها را برای آزمایشات تکمیلی به آزمایشگاه بفرستد. این پولیپ ها در اکثر مواقع بی ضرر است، ولی بعضی از سرطان های روده ابتدا به شکل پولیپ می باشد. بدین ترتیب پزشکان با از بین بردن آنها ، از سرطان جلوگیری می کنند. کلونوسکوپی غالبا در حدود 30 تا 60 دقیقه زمان می برد.

 

مراقبتهای بعد از کولونوسکوپی

بعد از کولونوسکپی بیمار باید در بیمارستان به مدت 1 یا 2 ساعت به همان صورت باقی بماند. ممکن است در این حین درد شکم یا نفخ داشته باشد.

زمان لازم است تا اثر داروی بی حسی یا بیهوشی برطرف شود و بعد از عمل بیمار می تواند با یکی از اعضای خاتواده به منزل برود. نکته دیگر این است که چنانچه پزشک پولیپی جهت نمونه برداری خارج کند، خونریزی از مقعد طبیعی است.

اقدامات قبل از کولونوسکوپی

  • در صورت هر گونه سابقه ی بیماری پزشک خود را مطلع سازید.
  • در صورتی که باردار هستید به پزشک خود اطلاع دهید.
  • در صورت هر گونه بیماری مانند بیماری قلبی و ریوی به پزشک خود اطلاع دهید.
  • اگر جزء افرادی هستید که نسبت به داروی خاصی آلرژی دارید بهتر است پزشک خود را در جریان قرار دهید .
  • دیابت جزء بیماری هایی محسوب می شود که ممکن است لخته شدن خون را تحت تاثیر قرار دهد بنابراین بهتر است قبل از کولونوسکوپی به پزشک خود اطلاع دهید تا درصورت نیاز مصرف داروها قطع شود و داروهای جایگزین استفاده کنید .
  • درصورت استفاده از هر نوع دارویی با پزشک خود مشورت کنید.
  • در بعضی موارد برای انجام کلونوسکوپی لازم است آنتی بیوتیک مصرف کنید .
کولونوسکوپی

کولونوسکوپی

آماده شدن برای کولونوسکوپی

  • بهتر است قبل از این روش رژیم غذایی مخصوص را از پزشک خود پرسیده تا در حین کولونوسکوپی به مشکل بر نخورید .
  • تغییرات غذایی به شما کمک می کند تا این روش با دقت و موفقیت انجام شود.
  • به همراه داشتن یک همراه الزامی است زیرا بعد از کونولوسکوپی به علت مصرف داروهای آرام بخش شما نمی توانید به طور مستقل خودتان به منزل بروید .

در کولونوسکوپی چه مواردی را باید انتظار داشته باشیم ؟

در گام نخست قبل از کولونوسکوپی مایعات داخل وریدی شروع می شود و بیمار برای نظارت دقیق تر توسط پزشک قرار می گیرد و ریتم قلب ، فشار خون ، اکسیژن توسط پزشکان کنترل می شود .سپس به بیمار داروی آرام بخش داده می شود تا بیمار به یک خواب آرام رود و هیچگونه دردی را احساس نکند کلونوسکوپی اغلب باعث احساس فشار، گرفتگی و نفخ در شکم می شود و این دارو است که می تواند درد را کمتر کند . کولونوسکوپی معمولا 30 تا 60 دقیقه طول می کشد. اگر کلیه کولون به دلایلی قابل تشخیص نباشد امکان دارد پزشک تصمیم بگیرد که کلونوسکوپی مجدد یا بدون آماده سازی روده انجام بگیرد .

  • متخصص گوارش و داخلی
  • ۰
  • ۰

اختلال نعوظ

اختلال نعوظ

آیا می دانید اختلال نعوظ چگونه درمان می شود ؟ در این مقاله می خواهیم در مورد اختلال نعوظ به طور کامل صحبت کنیم .

دکتر مجید صفوی متخصص اورولوژی ، کلیه و مجاری ادراری است . شما عزیزان می توانید جهت برقراری تماس با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

  • 88190794 – 55737195

اختلال نعوظ، اختلالی است که با ناتوانی در رسیدن به ارگاسم و نگه داشتن نعوظ در طول رابطه جنسی همراه می باشد.

تکرار و تداوم این اختلال، می تواند بر اعتماد به نفس مرد تاثیر بگذارد و منجر به بروز مشکلاتی در رابطه شود. وجود چنین اختلالی می تواند نشانه ای باشد از شرایط خاص پزشکی، و بروز بیماری های قلبی. به همین خاطر، فرد بایستی تحت درمان قرار بگیرد.

– عدم رسیدن به نعوظ

– عدم توانایی در نگه داشتن نعوظ

کاهش میل جنسی

از جمله علائم و نشانه های اختلال نعوظ می باشد.

اختلال نعوظ
  • متخصص گوارش و داخلی
  • ۰
  • ۰

داروهای دیابت

داروهای دیابت

داروهای دیابت یکی از مواردی است که افراد دیابتی باید به آن بسیار توجه داشته باشند ، معمولاً افرادی که دیابت در آنها تشخیص داده می شود در صورت بالا نبودن شدید قند خون ابتدا چند هفته تحت درمان با رژیم غذایی و ورزش قرار می گیرند و بعد از آن در صورت کاهش نیافتن قند خون به مقدار کافی ، استفاده از قرص های ضد دیابت شروع می شود .افراد دیابتی نوع ۲ اغلب از داروهای خوراکی شامل انسولین نمی شود چون انسولین از راه دهان قابل مصرف نیست .

انجمن ها باید باشد تا به بیماران دیابتی خدمات داده شود مانند پیشگیری بیماری ، درمان بیماری ، شناخت بیماری و … در واقع انجمن باید کنار دولت باشد تا بتواند به بیماران دیابتی کمک شود .

بیمارانی که از داروهای دیابت از نوع خوراکی مانند قرص ها باید به نحوی استفاده شوند که اثر بخشی آنها و همچنین مشکلات احتمالی ناشی از مصرف آنها آگاه باشد .نکته قابل ذکر این است که مصرف قرص به هیچ عنوان جای رژیم غذایی را نمی گیرد و با وجود مصرف قرص ، همچنان تغذیه در بیماری دیابت  و ورزش منظم لازم است ( ورزش و دیابت رابطه ی مستقیمی با هم دارند )، در واقع هدف این داروها کمک به کاهش قند خون می باشد .

  • متخصص گوارش و داخلی
  • ۰
  • ۰


جراحی زیبایی واژن

لابیاپلاستی

لابیا قسمتی از دستگاه تناسلی است که در قسمت داخل قرار گرفته و معمولاً در بعضی از افراد در حالت بلند و تیره است  و ممکن است نا قرینه باشد که در این هنگام فرد احساس ناراحتی می کند و از لحاظ شکل ظاهری احساس خوبی ندارد و به هنگام روابط جنسی اذیت می شوند.

خدمات در این مرکز زیر نظر بهترین پزشکان انجام می شود خوشبختانه یکی از تنها مرکز جراحی محسوب می شود که مجهز به آزمایشگاه است و به خوبی می توان آزمایشگاه لازم و انجام عملیات خونرسانی را انجام داد. جهت تماس با این مرکز می توانید با شماره 02188209101 تماس حاصل فرمایید .

بهترین روش درمانی، جراحی لابیاپلاستی است که در این نوع جراحی تمامی قسمت های بلند و تیره و ناقرینگی لابیا ، کاملاً اصلاح می شود و قسمتی که با تمایلات و با احساسات ارتباط دارد به هیچ عنوان دست زده نمی شود و پوست های شل شده که امکان دارد بلند شده باشد و افزایش سایز پیدا کرده باشد اصلاح می شود و لیفت داده می شود تمامی قسمت های بلند و چروک برداشته می شود و در بعضی مواقع نیاز به کوتاهی دارد و معمولاً نیم سانت الی یک سانت از قسمت بالا نگه داشته می شود و در این حالت به یک شکل شکیل و مطلوب تبدیل می شود .

  • متخصص گوارش و داخلی
  • ۰
  • ۰

اختلالات مفصل فک

اختلالات مفصل فک

قبل از این که توضیح دهیم که اختلالات مفصل فک  را چگونه باید درمان کرد به صورت خلاصه در مورد عوامل ایجاد کننده این اختلالات صحبت می کنیم تا با آن آشنا شویم .

دکتر کاوندی متخصص جراحی فک دهان ، فک و صورت، جهت بر قراری ارتباط می توانید با شماره های 8-88059557 تماس حاصل فرمایید .

عوامل ایجاد کننده اختلالات مفصل فک

  • وضعیت جفت شدن دندان های فک بالا و پایین و تماس آن هاست وقتی ما فک خود را می بندیم دندان ها با هم یک تماسی برقرار می کنند که معمولاً یک الگوی نرمال و مشخص دارند اگر مساله ای بیاید و این حالت را بر هم بزند باعث می شود که این اختلالات مفصل فک خودشان را نشان بدهند .به عنوان مثال ممکن است دندانپزشک برای شما یک روکش درست کند و این روکش بلند تر از بقیه دندان ها باشد، وقتی دندان ها می خواهند با هم جفت بشوند تا شما غذا بجوید این روکش مانع می شود و خود این مساله باعث این می شود که عضلات منقبض شوند و باعث اختلالات مفصل فک ،ایجاد درد و محدودیت در باز کردن دهان شود.[caption id="attachment_3304" align="alignnone" width="300"]اختلالات مفصل فک اختلالات مفصل فک[/caption]
  • عامل دیگه ای که باعث ایجاد این اختلالات می شود ضرباتی است که ممکن است به ناحیه سر و صورت وارد شود بعضی از این ضربات هستند که در مواقع تصادف خیلی مشخص هستند مانند زمین خوردن یا ورزش کردن که قطعاً باعث ایجاد این اختلالات می شود. بعضی از ضربات هستند که بیمار متوجه آن نمی شود مانند روکشی که در بالا ذکر شد وقتی بیمار متوجه نباشد که روکشش بلند است وقتی غذا می خورد ناخواسته برای هر بار غذا خوردن ضرباتی را به فک ایجاد می کند این ضربات وقتی در مدت زمان تکرار شوند باعث ایجاد درد مفصل ، درد فک و انقباض عضلانی می شوند و این انقباض عضلانی باعث می شود فرد نتواند فکش را تا انتها ، تا حدی که مشخص است باز کند و اختلالات مفصل فک ایجاد می شود.[caption id="attachment_3305" align="alignnone" width="300"]اختلالات مفصل فک اختلالات مفصل فک[/caption]
  • مساله ی دیگری که باعث ایجاد اختلالات مفصل فک می شود استرس ها است .استرس ها جزئی طبیعی است که در زندگی همه ی افراد روی می دهد و خودش را ممکن است به صورت بیرونی و درونی نشان دهد .معمولاً فرد هنگام استرس خودش را به یک شکلی تخلیه می کند امکان دارد فرد احساس تنگی عضلات کند و فکش را نتواند از یک حدی باز تر کند صدای فک ، درد فک و همه این موارد را نشان می دهد .
  • مساله دیگر درد است. بدن ما کلاً به این شکل ساخته شده که وقتی یک قسمتی از بدن درد داشته باشد بقیه قسمت ها سعی می کنند از آن قسمت محافظت کنند حتماً افرادی رو دیدید که هنگامی که بدنشان یک قسمتی درد می کند مانند آبسه و عفونت این افراد نمی توانند دهانشان را از یک حدی بیشتر باز کنند به همین دلیل باعث انقباض عضلانی می شوند و اگر از آن جلوگیری نکنیم پیشرفت می کند و باعث اختلالات مفصل فک می شود .
  • مساله دیگر دندان قروچه است وقتی از خیلی از بیمار ها سوال پرسیده می شود که دندان قروچه داری تکذیب می کنند ولی اکثر افراد دندان قروچه را دارد و خودشان متوجه نیستند ، دندان قروچه هم می تواند باعث ایجاد اختلالات مفصل فک شود .
  • عادات دهانی مانند جویدن آدامس ، جویدن انتهای خودکار و غیره این موارد هم از مواردی است که باعث اختلالات مفصل فک می شود البته مواردی که گفته شد اهمیت هایشان با هم متفاوت است بعضی از آن ها اثرشان کمتر و بعضی ها اثرشان بیشتر است .

درمان اختلالات مفصل فک

بعد از داشتن این اطلاعات در مورد اختلالات مفصل فک هنگامی که فرد دچار این آسیب می شود به جراح فک و صورت مراجعه می کند و بر طبق آسیب های ایجاد شده طرح درمانش را پیاده می کند.این طرح درمان ممکن است ساخت انواع گارد سخت باشد یا گارد نرم باشد یا وقتی فردی صدای فک دارد امکان دارد نوعی خاصی از گارد سخت را برایش بسازد تا صدای فک برطرف شود یا در مواردی جراح فک می تواند دارو درمانی کند و در صورتی که بیمار با درمان های ساده جواب نگرفت می تواند جراحی های تهاجمی تر را انجام دهد و فقط این متخصص فک و صورت است که می تواند این جراحی های تهاجمی را انجام و مشکل بیمار را برطرف کند .

برخی از خدمات دکتر فرشید کاوندی متخصص جراح دهان و فک و صورت عبارتست از

جراحی بینی

جراحی فک

جراحی چانه

ایمپلنت دندان

منتظر نظرات و انتقادات شما عزیزان هستیم

  • متخصص گوارش و داخلی
  • ۰
  • ۰

درمان هموروئید

درمان هموروئید

بواسیر یا هموروئید  یکی از مشکلات شایع در بین افراد است که مشکلات بسیاری را با خود به همراه دارد و تقریبا می توان گفت از هر دو نفر یک نفر از بواسیر رنج می برد . به سیاهرگ هایی که گشاد می شوند و در مقعد و یا روده راست قرار دارند بواسیر یا هموروئید  گفته می شود . بواسیر هم می تواند در مجرای داخلی مقعد دیده شود  و هم می تواند در مدخل مقعد رویش کند ،که بواسیر خارجی نام دارد . گاهی ممکن است سالها از وجود بواسیر در نواحی داخلی و یا خارجی مقعد بگذرد و فرد متوجه آن نشود .

درمان-بواسیر1

بواسیر چه علائمی با خود همراه دارد ؟

بواسیر علائم مختلفی دارد که می توان با وجود این علائم به وجود بواسیر پی ببرید .

احساس درد ،خارش ،ترشح مخاطی بعد از هر بار اجابت مزاج

نمایان شدن برجستگی در ناحیه مقعد

خونریزی در هنگام اجابت مزاج ،گاهی ممکن است این خون به صورت رگه هایی در  زمان اجابت مزاج دیده شود و یا بعد از اجابت مزاج خون به مقدار کمی از ناحیه چکه  کند .

بعد از اجابت مزاج فرد احساس کند که روده او به صورت کامل تخلیه نشده است

احساس التهاب و تورم بعد از اجابت مزاج

برای درمان بواسیر راهکارهای مختلفی وجود دارد ،متاسفانه بواسیر یکی از بیماری  هایی است که می تواند  اثرات بسیاری را برای فرد داشته باشد ،زمانی که فرد از این بیماری رنج می برد ،ممکن است انتخاب بهترین روش درمان بواسیر کمی مشکل باشد . پزشک بعد از انجام معاینات و بررسی های لازم  چند روش درمانی را به بیمار پیشنهاد می کند و بیمار با توجه به شرایط خود یکی از روش ها را انتخاب می کند . اما بهتر است در هر صورت پیشنهاد پزشک برای انتخاب بهترین روش درمانی مد نظر قرار بگیرد . در صورتی که پزشک بهترین روش درمان برای بواسیر را جراحی عنوان کند ،به طور حتم بیمار نمی تواند به سایر روش های درمانی غیر از جراحی پاسخ دهد . درمان بواسیر با کمک جراحی با استفاده از روش های مختلفی انجام می شود . جراحی بواسیر با کمک لیزر یکی از محبوب ترین راهکارهای درمانی می باشد زیرا لیزر می تواند تمام انواع بواسیر را درمان کند و محدودیت ندارد .

دکتر سامان ستوده نیا فوق تخصص بیماری های کولون و رکتوم است . برای برقرای ارتباط می توانید با شماره های 88776292 – 88775549 تماس حاصل فرمایید .

هموروئید داخلی درجات مختلفی دارد که بنا بر این درجات می تواند بهترین روش درمان را انتخاب کرد .

بواسیر در درجه دو و یا سه ،در این درجه از بواسیر می توان با کمک درمان های ابتدایی  ،درمان بواسیر انجام شود

بواسیر در درجه سه و یا چهار ،در این روش با جراحی هموروئیدکتومی درمان بواسیر انجام می شود .

بواسیر در درجه  چهار ،که نیازاست برای درمان هر چه سریعتر اقدام شود .

مزیت های درمان بواسیر با استفاده از لیزر

درمان بواسیر با استفاده از روش لیزر می تواند مزایای بسیاری را همراه داشته باشد ،از جمله این عوارض شامل

در طی این روش درمان ،بیمار درد کمتری را تحمل می کند .

درمان بواسیر با استفاده از لیزر یکی از روش های بی خطر و ایمن است زیرا در طی انجام آن دود و بخار ناشی از تجهیزات جراحی وجود ندارد ،همین امر می تواند  این روش را  در دسته روش های درمانی کاملا بی خطر و ایمن قرار دهد .

بعد از انجام لیزر نیاز نیست تا فرد در بیمارستان بستری شود و می تواند همان روز به منزل برگردد و استراحت کند .

به دلیل انکه در طی  این روش نیاز به انسداد عروق خونی است در نتیحه این روش درمان با حداقل میزان خونریزی انجام می شود .

تقریبا روشی  است که با حداقل عوارض همراه است و در طی این درمان آسیبی با سایر بافت ها وارد نمی شود .

میزان موفقیت در این روش درمان بسیار بالا است و به دلیل آنکه خونریزی در این روش حداقل میزان را دارد ،بعد از جراحی تنها  نشانه های بسیار کمی  از جراحی بر جای می ماند .

درمان-بواسیر

درمان بواسیر با روش رابربند

 در طی این روش با کمک باندی پلاستیکی جریان خون درزائده ی هموروئید قطع می شود و در نتیجه سبب از بین رفتن  آن در مدت زمان کوتاه می گردد . در این روش زائده هموروئید در مدت زمان یک هفته بعد از بستن باند پلاستیکی از بین می رود . این روش درمان تنها برای بواسیر ها در نایحه داخلی مقعد مورد استفاده می باشد و در صورتی که بواسیر در وضعیت حاد و پیشرفته باشد کاربردی ندارد . بیمار در طی این روش درمان درد بسیار زیادی را تحمل می کند ،اما در بیشتر موارد دیده شده است که این روش از انجام بسیاری از جراحی ها که می تواند عوارضی با خود داشته باشند جلوگیری کند .

مزیتی که این روش دارد این است که در طی این روش درمان  دارد دروان نقاهت کوتاهتری را طی می کند  و در نتیجه از عوارض بعد از جراحی تا حد قابل توجهی می کاهد ،همچنین  در روش رابربند هزینه کمتری پرداخت می شود .

 این روش درمان با بی حسی موضعی و به صورت سرپایی در مطب پزشک  انجام می شود .

اگر بخواهیم معایب این روش درمان را نام ببریم می توانیم موارد زیر را لیست کنیم :

فرد بعد از بستن باند پلاستیکی احساس پری در ناحیه مقعد می کند که  این احساس کمی ناخوشایند و آزار دهنده است .

ناتوانی در دفع ادرار در این روش می تواند از معایب آن باشد .

گاهی بروز عفونت در ناحیه مقعد دیده می شود

بهتر است برای به حداقل رساندن این معایب ،بعد  از بستن باند پلاستیکی  با مصرف مایعات و ملین های فراوان از یبوست جلوگیری کنید .

درمان بواسیر با استاپلر یا هموروئیدوپکسی

 در این روش درمانی با استفاده از دستگاه، بافت هموروئیدی از بین می رود . در این روش با انسداد عروق خونی سبب کوچک شدن زائده هموروئید و در انتها سبب از بین رفتن آن می گردد . به دلیل آنکه در این روش درمانی پزشک دخالت کمتری دارد در نتیجه درمدت زمان کوتاهی انجام می شود ،می توان گفت زمان مورد نیاز برای این روش درمانی حداقل 30 دقیقه است ،فرد بعد از درمان ،دوران نقاهت کوتاهتری را سپری می کند و در نتیجه بیمار درد کمتری را تحمل می کند .

عوارض روش درمانی بواسیر با استاپلر یا هموروئیدوپکسی

بعد از درمان بواسیر با استاپلر فرد ممکن است دچار عوارض زیر شود  که البته این عوارض طبیعی و گذرا است .

مبتلا شدن به عفونت در ناحیه مقعد

خونریزی

زخم های ایجاد شده در نایحه مقعد سبب تنگی مقعد می شوند .

بعد از درمان  ممکن است فرد احساس پری  بعد از اجابت مزاج تا چند روز پس از جراحی داشته باشد .

هر جراحی همراه با عوارضی است در نتیجه باید با مراقبت های ویژه بعد از جراحی این عوارض را به حداقل برسانیم و دوران نقاهت را کوتاهتر کرد .

بعد از انجام هموروئیدوپکسی نیاز است تا مراقبت های ویژه ای اعمال شود تا  میزان موفقیت در این روش را افزایش دهیم .

نیاز  است تا با مصرف آنتی بیوتیک ها و مسکن ها از عفونت در ناحیه مقعد تا حد امکان جلوگیری کنید .

معمولا بعد از مصرف دارو های مسکن فرد درهنگام راه رفتن و پایین آمدن از تخت  کمی حالت خواب آلودگی و گیجی دارد ،در نتیجه بهتر است برای پایین آمدن از تخت و یا راه رفتن از یک فرد کمک بخواهید

برای پیشگیری از یبوست بهتر است در رژیم غذایی خود مصرف مایعات و سبزیجات را افزایش دهید .

مصرف پماد ها و داروها برای کاهش درد طبق دستور پزشک

مراجعه منظم به پزشک برای بررسی وضعیت شما بعد از درمان

درمان-بواسیر-2

درمان بواسیر با هموروئیدکتومی

در این روش درمان ،که یک روش جراحی برای درمان بواسیر محسوب می باشد می تواند بسیار موثر و اثر بخش باشد  ،بیمار باید قبل از این درمان تمام عوارض احتمالی این جراحی را بپذیرد . هموروئیدکتومی برای درمان بواسیر از درجه سه و چهار استفاده می شود .

هموروئیدکتومی را می توان با روش های مختلفی انجام داد  ،روش باز و روش  بسته . هر کدام از این روش ها بنا بر شرایط بیمار انجام می شود ،البته در مواردی این دو روش همراه باهم و ترکیبی استفاده می شود .

در روش هموروئیدکتومی باز فرد می تواند از  فواید جراحی در مدت زمان بیشتری استفاده  کند ،در نتیجه بعد از جراحی عملا از جراحی  رضایت بیشتری دارد .

  در روش هموروئیدکتومی بسته پزشک بعد ایجاد برش در ناحیه مورد نظر بافت هموروئید را خارج می کند و با  کمک بخیه از عفونت و خونریزی جلوگیری می کند  ،این روش بیشتر برای درمان بواسیر  در ناحیه داخلی مقعد استفاده می شود .

در روش هموروئیدکتومی باز همانند روش بسته ناحیه مورد نظر برش زده می شود اما ادر این روش دیگر بخیه به صورت کامل زده نمی شود و قسمتی از ناحیه برش زده شده باز می ماند تا به صورت طبیعی و خودش بسته  و جوش بخورد .

گاهی پزشک به منظور به حداقل رساندن این عوارض بعد از جراحی  با کمک روش های ترکیبی بیمار را درمان می کند ،بستن عروق های خونی قبل از جراحی بواسیر می تواند از میزان خونریزی بعد از جراحی بکاهد که همین امر سبب کاهش عوارض بعد از جراحی می گردد .

پزشک در مرحله اول درمان با کمک روش های  درمانی غیر از جراحی درمان را برای بیمار انجام میدهد،جراحی به دلیل عوارضی که دارد بهتر است آخرین گزینه برای درمان انتخاب شود . به  طور طبیعی جراحی در ناحیه مقعد می تواند بسیار درنانک باشد و فرد در طی آن درد بسیاری را تحمل کند  نیاز است تا بعد از جراحی فرد حداقل یک شب تحت نظر قرار بگیرد و تمام  علائم بعد از جراحی بررسی و مورد ارزیابی قرار بگیرد .  پزشک بعد از دفع ادرار می تواند بیمار را مرخص کند و با توصیه ها و تجهیزات مفید بهترین راهکارها را  برای کاهش درد بعد از جراحی  برای بیمار خود تجویز کند .

بیشتر افراد به دلیل ترس از تیغ جراحی  ،بیهوشی و عوارض آن اغلب از انجام جراحی برای درمان بواسیر امتناع می کنند . در زمان های گذشته تنها روش درمان برای بواسیر های حاد و وخیم جراحی بود اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی روش های مختلفی برای درمان بواسیر وجود دارد که  دیگر نیاز نیست بیمار عوارض بعد از جراحی را تحمل کند . درمان بواسیر با لیزر یکی از این روش های درمانی می باشد که نیاز به بستری شدن در بیمارستان ندارد و بدون هیچ گونه عوارضی فرد می تواند از بیماری بواسیر رهایی یابد .

درمان به روش اسکلروتراپی ،درمان به روش کرایو  و لیزر درمانی جایگزین های بسیار موفقی برای درمان بواسیر با استفاده از جراحی می باشد .

درمان-بواسیر-3

مراقبت های لازم بعد از جراحی بواسیر

هر جراحی نیاز به مراقبت های ویژه ای دارد تا عوارض بعد از آن را به حداقل برساند ،روش درمان با کمک جراحی تقریبا یک روش درمانی تهاجمی محسوب می شود در  نتیجه لازم است  تا مراقبت های ویژه ای انجام شود تا عوارض به حداقل برسند . در بیمارستان بعد از جراحی مسکن های بسیاری را به بیمار تجویز می کنند نا فرد بعد از به هوش آمدن درد کمی را احساس کند .

مصرف مسکن ها و دارو های تجویز شده می تواند در روند بهبودی تاثیرات مفیدی داشته باشد .

رژیم غذایی سالم که می تواند از بروز این عوارض تا حد قابل توجهی بکاهد

حمام نشسته در آب گرم  روزانه می تواند درد را به میزان قابل توجهی بکاهد .

در هنگام اجابت مزاج به هیچ وجه فشار وارد نکنید .

موفقیت بعد از جراحی  به مراقبت های بعد از جراحی نیاز دارد ،لازم به ذکر است که بعد از جراحی هم امکان بازگشت بواسیر وجود دارد پس بهتر است با پیروی از دستورات و تجویزات پزشک احتمال بازگشت بواسیر را به حداقل برسانید.

  • متخصص گوارش و داخلی
  • ۰
  • ۰

سرطان بیضه


سرطان بیضه

سرطان بیضه یک سرطانی است که معمولا یک بیضه یا هر دو بیضه را درگیر نموده و یک بیماری بسیار شایع در مردان است . سرطان بیضه ممکن است در هر سنی حتی در بازه سنی 15 تا 38 سالگی اتفاق افتد. احتمال درمان پذیری این بیماری در صورت تشخیص دادن زود هنگام ، بیشتر خواهد بود.

برای درمان سرطان بیضه خوشبختانه مرکز درمان سرطان آروین توانسته با استفاده از روش های جدید ،موفق عمل کند .جهت تماس و برقرای ارتباط با مرکز فوق تخصصی و آنکولوژی آروین می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید . 09109200471 – 02144285617

 علائم ابتلا به بیماری سرطان بیضه

•پیدا شدن توده ای سفت در یک بیضه یا هر دو بیضه
•بزرگ شدن حجم بیضه ها
•احساس سنگینی کیسه بیضه (کیسه ای که بیضه های در بر می گیرد ).
•احساس درد و ناراحتی در زیر شکم و یا دستگاه تناسلی
•تراکم مایعات در کیسه بیضه
•افزایش یا کاهش حجم بیضه ها
•احساس درد در سینه و پستان در آقایان
•احساس درد و ناراحتی در کیسه بیضه
•افزایش حجم و هر گونه تغییر در پستان مردان

دلایل ابتلا به بیماری سرطان بیضه

دلایل ابتلا به بیماری سرطان بیضه تا کنون ناشناخته مانده است ، اما عواملی وجود دارد که خطر ابتلا به بیماری سرطان بیضه را افزایش می دهند که این عوامل عبارتند از:
•بیضه داخل شکمی ( منظور از بیضه داخل شکمی، ماندن بیضه داخل شکم و قرار نگرفتن آن در کیسه بیضه است که برای خارج کردن آن از عمل جراحی استفاده می شود). از عوارض بیضه داخل شکمی می توان به ضعف اسپرم و ناباروری نیز اشاره کرد.
•سرطان بیضه ممکن است در هر بازه سنی اتفاق افتد، اما بدیهی است که با افزایش سن احتمال ابتلا به بیماری سرطان بیضه افزایش می یابد.
•عامل وراثتی و ژنتیکی نیز می تواند در ابتلا به بیماری سرطان بیضه موثر باشد، اگر در خانواده ای شخصی مبتلا به سرطان بیضه وجود داشته باشد، خطر ابتلا به بیماری سرطان بیضه در فرد افزایش خواهد یافت.

سرطان بیضه

سرطان بیضه

تشخیص بیماری سرطان بیضه

اگر در بیضه خود هر توده ی سفتی احساس نمودید ، فورا به پزشک مراجعه نمایید. اگر احتمال سرطان بیضه داده شود باید جهت انجام آزمایشات تکمیلی و نمونه برداری (بیوپسی) به بیمارستان مراجعه نمایید. در صورت تشخیص بیماری سرطان، بیضه و بافت های لنفاوی اطراف آن کلا برداشته می شود. و برای جلوگیری از عودت بیماری از شیمی درمانی و پرتو درمانی استفاده می شود. اقدامات مذکور مشروط بر تشخیص بیماری سرطان در مراحل اولیه است.
توصیه می شود بیضه ها توسط خود شخص معاینه گردد که مناسب ترین زمان معاینه زمان استحمام که کیسه بیضه شل شده است، می باشد. بیضه را بین انگشتان خود به آرامی بفشارید در صورت وجود هر توده سفت فورا به پزشک مراجعه نمایید.

سرطان بیضه

سطان بیضه

پیشگیری از سرطان بیضه

آیا می دانید چه عواملی خطر ابتلا به سرطان بیضه را بالا می برد؟ سرطان بیضه زمانی که سلول های سرطانی در یک یا هر دو بیضه ها شروع به فعالیت می کند و تشکیل یک توده یا تومور می دهد. این سلول های سرطانی همچنین می توانند به جریان خون انتقال پیدا کرده و در تمام بدن انتشار یابد که نام دیگر آن متاستاز سرطان بیضه می باشد.

بسیاری از مردانی که به سرطان بیضه دچار شده اند، هیچ دلیل علمی برای آن به اثبات نرسیده است. ولی برخی از دلایل شناخته شده در این نوع از سرطان، بیضه های مخفی ( بیضه ها در شکم نوزاد تشکیل شده و پس از تولد به پوسته بیرون از شکم منتقل می شود ولی در موارد نادری ، بیضه ها در شکم باقی می مانند) ، سفید پوستان و سابقه خانوادگی که قابل پیشگیری نمی باشد. بر این اساس در بسیاری از موارد پیشگیری ممکن نیست.

با این حال شناسایی سرطان بیضه در مراحل اولیه به روند درمان کمک شایانی می کند. در ادامه به یکسری از نشانه ها که باید به آن توجه کرد اشاره می شود:

  • حس کردن یک غده یا بزرگی بیش از حد یکی از بیضه ها
  • احساس سنگینی در بیضه ها
  • وجود درد خفیف در زیر شکم یا کشاله ران
  • جمع آوری ناگهانی مقدار زیادی مایع در کیسه بیضه ها
  • درد یا احساس ناراحتی در کیسه بیضه ها
  • بزرگی یا حساسیت سینه ها
  • درد در ناحیه پشت و کمر

درمان سرطان بیضه بد خیم

در بیشتربرای درمان  سرطان ها با یک پرسش اصلی مواجه می شویم که آیا قابل درمان است یا خیر. این نوع از سرطان نود و نه درصد مواقع قابل معالجه بوده و حتی در صورت ابتلا به متاستاز سرطان بیضه، در اکثر موارد قابل درمان است. درمان سرطان بیضه بدخیم با شیمی درمانی و جراحی همراه است. در ابتدا باید تشخیص نوع سرطان بیضه جهت درمان صورت گیرد، که در اکثر موارد پزشک با معاینه بیمار و بررسی سن و سال وی تشخیص می دهد. سرطان بیضه به دو نوع سمینوما  و غیر سمینوما  وجود دارد.

نود و پنج درصد از بیماران بین 25 تا 45 سال به سرطان بیضه از نوع سیمنومیا دچار می شوند. زمانی که تومور 5 سانتی متر یا کمتر است، توسط عمل جراحی تومور برداشته می شود. پس از آن پرتو درمانی غدد لنفاوی و لگن برای تکمیل دوره درمان ضروری است.

بیشتر تومور ها ترکیبی از سلول های سرطانی سمینوما و غیر سمینوما بوده و این موضوع شیوه درمان را تحت الشعاع قرار نمی دهد.

 برخی از خدمات کلینیک فوق تخصصی آنکولوژی آروین عبارتست از :

درمان سرطان

غربالگری سرطان

بخش اورولوژی

شیمی درمانی

رادیوتراپی

قلب

راه های ارتباطی

 ایران – تهران – فلکه دوم صادقیه – ستارخان – بلوار شهدای صادقیه – کوچه پرویز – پلاک 15 – کلینیک روشنا – طبقه ششم

09109200471 – 02144285617

info@arvin-center.com

پیج اینستاگرام

کانال تلگرام

  • متخصص گوارش و داخلی
  • ۰
  • ۰

سزارین

 

زایمان سزارین

زایمان سزارین در چه صورتی انجام می شود ؟ قبل از پاسخ به این سوال بهتر است تعریفی از زایمان داشته باشیم وضع حمل یکی از مرحله های قابل پیش بینی می باشد. با اینکه رشته مامایی بسیار پیشرفت کرده است با این حال نمی تواند زمان دقیق به دنیا آمدن نوزاد را معین کند و معمولا زمان به دنیا امدن با زمان تعیین شده 2 هفته اختلاف دارد که می تواند 2 هفته زودتر یا دیرتر باشد.

صحبت های دکتر ثقفی در مورد مراقبت های قبل از بارداری و در حین بارداری  ، برای مشاهده بر روی تصویر زیر کلیک کنید.

مراقبت های لازم قبل از زایمان

زایمان به دو صورت طبیعی وسزارین قابل انجام است. گفته می شود یکی از شدیدترین دردهایی که در زندگی هر خانمی ممکن است با آن رو به رو شود درد زایمان است و این طور توصیف می شود که درد آن با هیچ درد دیگری قابل مقایسه نیست.

دکتر هدیه ثقفی متخصص زنان و زایمان و زیبایی می باشد شما عزیزان می توانید جهت هر گونه مشاوره با شماره زیر تماس بگیرید .تلفن: 028.33230360
ایمیل:mail@drsaghafi.ir
وب سایت:www.drsaghafi.ir

علائم زایمان

درد کمر: درد کمرر اواخر بارداری تشدید می شود و جز دردهای تحریک کننده است که با تغییر حالت بدن نیز بهبود نمی یابد.
کرامپ شکمی : انواع کرامپ ها در زن باردار ممکن است به وجود آید ولی بیشترین کرامپ از نوع کرامپ شکمی می باشد.
پایین آمدن جنین : در ماههای آخر بارداری جنین ازسمت معده حرکت کرده و پایین می آید و  به سمت لگن می آید. حال فشار از روی معده برداشته می شود و به به مثانه و روده وارد می شود که می تواند منجر به یبوست وحتی در مواردی منجر به هموروئید می شود.
نشانه های خونی :  حدود 3 هفته پیش از بارداری یک لخته خونی از رحم خارج می شد که نشانه پایین آمدن جنین می باشد
پاره شدن کیسه آب : هنگامی که جنین به سرعت به سمت پایین حرکت کند منجر به پاره شدن کیسه حاوی مایع آمنیوتیک مادر یا همان کیسه آب شود که بسته به حالت قرار گیری مادر و جنین این مایع به آرامیاز بدن خارج می شود. این مایع بی رنگ و بو بوده و گاه در آن رگه های خونی دیده می شود.
همانطور که پیش تر گفتیم زایمان به دو صورت طبیعی و سزارین انجام می شود که در ایم مطلب به زایمان طبیعی می پردازیم:
به شروع کم خطر و خود به خود درد زایمان، زایمان طبیعی گفته می شود که در این نوع زایمان سر جنین به شکل طبیعی و بدون نیاز به کمک خارج می شود معمولا این اتفاق در هفته 37 الی 42 حاملگی انجام می شود و پس از زایمان هم مادر و هم نوزاد دارای وضعیت خوبی می باشند .
در کل زایمان برای یک زن یک واقعه مهم می باشد در زایمان طبیعی پس از زایمان به آغوش کشیدن نوزاد تاثیر بسیار خوب و شگرفی برای مادر به همراه داشته و طبق مطالعاتی که انجام گرفته است از الزاماتی که سبب شیر دهی موفق و تاثیر گذار می باشد  درد زایمان طبیعی می باشد .
در این مبحث به زایمان سزارین و مباحث حول آن خواهیم پردخت:
زایمان سزارین با ایجاد شکاف بر روی پوست شکم انجام می شود و جزو جراحی های بزرگ محسوب می شود.در ادامه ی شکاف ایجاد شده بر روی پوست نیاز است تا عضلات زیر آن و جدار رحم نیز شکافته شود تا جنین به راحتی از رحم بیرون کشیده شود، حدود 10 درصد زایمان ها در جهان به روش سزارین انجام می شود این آمار در ایران نیز به 25 تا 35 درصد خواهد رسید.
این آمار بالا بیانگر علاقمندی زنان باردار به زایمان سزارین  است و دلیل افزایش گرایش زنان به انتخاب زایمان سزارین ، ترس از درد زایمان خواهد بود، بسیاری از زنان باردار به دلیل ترس از درد هنگام زایمان ترجیح می دهند که تولد جنین به صورت سزارین انجام شود. در این رابطه باید با پزشک تحت مراقبت مشورت نمایید و در صورت امکان خود را برای زایمان طبیعی آماده سازی نمایید.

[caption id="attachment_3290" align="aligncenter" width="300"]قزوین-زایمان-سزارین زایمان سزارین قزوین[/caption]

البته پیشرفت پزشکی و تکنولوژی در این زمینه یکی از دلایل افزایش زایمان سزارین  و محبوبیت این روش خواهد بود، در واقع سزارین روش هایی ارائه می دهد که در مواقع بروز خطر سلامت مادر و جنین را حد زیادی حفظ می نماید، و در بسیاری از موارد خاص که مادر توانایی زایمان طبیعی را ندارد، یا انجام عمل سزارین تولد نوزاد میسر خواهد بود.
سزارین مخاطرات عمل جراحی به دلیل امکانات بی هوشی، انتقال خون و آنتی بیوتیک ها برای مادران باردار را بسیار کاهش داده است.همچنین تهدیدات جدی که جنین را درگیر می کند و به مخاطره می اندازد قابل حل خواهد بود و سلامت جنین در زمان زایمان با درصد بالایی حفظ خواهد شد.در اکثر موارد زمانی که علائم خطر برای جنین و مادر مشاهده شود فورا او را سزارین می نمایند.
البته باید به این نکته توجه کرد که سزارین باعث کاهش عوارض زایمان برای نوزاد نمی گردد.

چه زمانی  زایمان سزارین لازم است؟

[caption id="attachment_3286" align="aligncenter" width="300"]زایمان سزارین زایمان سزارین[/caption]

دلایل علمی بسیاری برای تبدیل یک عمل طبیعی به زایمان سزارین  وجود دارد.در این صورت ممکن است که هر زایمان طبیعی ممکن است به سزارین بیانجامد اما در بیشترین موارد شرایط اورژانسی مادر و جنین و همچنین مخاطرات سقط جنین است که پزشک را مجبور به سزارین می کند.
حدود 8 تا 10 درصد زایمان‌ ها نیاز ضروری به سزارین پیدا می ‌کند و این احتمال وجود دارد که بیمار در روزهای پایانی بارداری دچار مشکلاتی شود که مجبور به عمل سزارین بشود.

دلایل انجام زایمان سزارین در روز زایمان طبیعی

بیشتر زنان باردار دچار درگیری ذهنی از زایمان طبیعی و مراحل آن می شوند و از سلامت خود و نوزادشان نگرانند به همین دلیل به شکل داوطلبانه اقدام به زایمان سزارین می کنند اما در این میان برخی از زنان نیز از انجام سزارین گریزانند و عوارض آن را بدتر از درد زایمان طبیعی می دانند . حال سوال اینجاست که چه وقت تشخیص پزشکان به انجام زایمان سزارین به جای زایمان طبیعی تعلق می گیرد؟

در برخی مواقع مادر باردار تمام سعی خود را می کند تا طبق برنامه ریزی موجود ، فرزند خود را از طریق پروسه طبیعی و با زایمان طبیعی به دنیا بیاورد ولی برعکس توقع او در روز زایمان طبیعی ، پزشک تشخیص می دهد که زایمان سزارین را جایگزین زایمان طبیعی کند تا سلامت مادر و حیات و سلامت جنین تضمین شود چرا که برخی تهدید های به وجود آمده و دارای نشانه در بدن مادر انجام زایمان طبیعی را با خطر مواجه می کند که انجام سزارین در اکثر مواقع زندگی و حیات مادر را نیز حفظ خواهد کرد البته لازم به ذکر است که این تصمیمات غیر قابل پیش بینی در موارد خاصی اتخاذ می شوند نه همیشه .

عوامل شایع زایمان سزارین

  • افت ضربان قلب نوزاد
  • کنده شدن جفت
  • حوادث اورژانسی

می تواند عواملی باشد که زایمان طبیعی را به سزارین بکشاند اما نباید این حوادث را عارضه ی زایمان بدانیم و مهم است بدانیم در خیلی از موارد اگر سزارین صورت نگیرد جان مادر و نوزاد در خطر می‌ افتد. سزارین سعی دارد تا جان مادر و فرزند را به صورت کامل نجات دهد و در مواردی مانند بالا بودن فشار خون در مادر و یا جدا شدن فرزند از جفت و یا مشکلات بزرگ بودن سر جنین نیاز است تا جنین فورا از شکم مادر جدا شود.

عوارض سزارین

  • احساس سردرد
  • خون ریزی های پس از عمل
  • عفونت و چسبندگی هایی در رحم و لوله ها و حتی روده ها
  • عوارض بیهوشی و دردهای مربوط به بخیه ها

از جمله مواردی است که مادران را بعد از زایمان سزارین درگیر می سازد. زمانی که زایمان سزارین را انتخاب می کنید باید توجه داشته باشید که :
روزهای بستری در سزارین برای بیمار طولانی تر از زایمان طبیعی است.
احتمال خونریزی در زایمان سزارین بیشتر است
احساس درد در لگن مشاهده می شود
دوره ی نقاهت برای بهبودی مادر بیشتر است
ممکن است نوزاد در حین تولد نیز دچار مشکلات تنفسی بشود،البته منظور این است که احتمال بروز این مشکلات در نوزادان سزارینی بیشتر از نوزادان زایمان طبیعی است نه این که حتماً در هر نوزادی که با روش سزارین به دنیا می آید این مشکلات نیز پیش می آید و بالعکس.

مراقبت های بعد از زایمان سزارین

برای از بین بردن احساس درد که تنها در روز اول شدید است از مسکن های تجویز شده مصرف کنی
ترشح از دستگاه تناسلی طبیعی است و نگران آن نباشید
سعی کنید هر روز مقدار فراوانی آب بنوشید؛ بین 8 تا 10 لیوان
اشیا سنگین بلند نکنید و از پله ها بالا نروید.
تازمانیکه نمی توانید کمربند ایمنی را ببندید از رانندگی خودداری نمایید.
در صورت مشاهده ی التهاب و زخم در محل برش خورده به پزشک اطلاع دهید
مراقب بخیه باشید و از وارد کردن فشار به آنها خودداری نمایید
سعی کنید برروی یک تخت بلند بخوابید تا برای بلند شدن دچار مشکل نشوید.

[caption id="attachment_3284" align="aligncenter" width="300"]بارداری بارداری[/caption]

چرا سزارین؟

همانطور که اشاره شد مخاطراتی که جان مادر و فرزند را تهدید میکند عامل اصلی انتخاب  جراحی سزارین است.
مهم ترین دلایل عمل سزارین شامل موارد زیر خواهد بود:
1-بزرگ بودن سر جنین نسبت به لگن مادر
این مشکل که هنگام درد زمان زایمان و در هنگام درد کشیدن مشخص میشود دلیل خوبی برای زایمان سزارین می باشد. به این ترتیب که با وجود انقباضات زایمانی، پیشرفت زایمان خوب نیست و پزشک در معاینه ی داخلی رحم ، متوجه این عدم تطابق می شود، تنگی دهانه ی رحم و یا بزرگی بیش از اندازه ی سر نوزاد توسط ماما و یا جراح زنان قابل شناسایی و آگاهی است. از این رو توصیه می شود تا به صورت منظم تحت مراقبت پزشک قرار بگیرید و از مخاطرات احتمالی هنگام زایمان جلوگیری به عمل آورید.
2- سزارین به دلیل زجر جنین
تغییرات بیش از اندازه و غیر طبیعی در تعداد ضربان قلب جنین زجر جنین نامیده می شود،در واقع این مشکل با کاهش اکسیژن خون جنین آغاز می شود در این حالت است که میزان اکسیژن خون او کافی نبوده و مواد زاید خونش بیش از اندازه است. در این صورت معمولاً عمل سزارین به طور اورژانس انجام می شود.
3- قرار گیری غیر عادی جنین در شکم مادر
جنین باید به صورت سر به پایین و داخل لگن مادر قرار بگیرد، اگر جنین به صورت عرضی قرار گیرد امکان زایمان طبیعی وجود ندارد. برای زایمان طبیعی لازم است تا سر جنین به سمت دهانه ی رحم باشد، اگر پاهای جنین داخل لگن مادر باشد (سر او بالا باشد) نیاز به زایمان سزارین داریم.

[caption id="attachment_2964" align="aligncenter" width="300"]تشخیص جنسیت تشخیص جنسیت[/caption]

4- مشکلات مربوط به جفت و بند ناف
ممکن است جداشدن زودرس جفت صورت گیرد و یا جفت به جای این که در قسمت پایین رحم واقع شود، به دهانه ی رحم هدایت شود و جفت سر راهی باشد، در چنین شرایطی نیز بهترین روش زایمان همان سزارین است. ممکن است در زمان تحمل دردها طبیعی، ناگهان بند ناف جنین به داخل مجرای زایمانی و جلوی سر جنین لیز بخورد این اتفاق باعث می شود تا بند ناف بین سر جنین و لگن مادر دچار فشار شود و جریان خون و اکسیژن به جنین را قطع نماید. این مورد نیز از موارد سزارین اورژانسی است که در صورت انجام نشدن ممکن است جنین از بین برود و مخاطراتی نیز برای مادر به همراه داشته باشد.
5- جنین های نارس و دیررس
جنینی که کمتر از 38 هفته به دنیا بیاید و بیشتر از 42 هفته در شکم مادر بماند نیاز است تا انجام عمل سزارین بیرون کشیده شود.
در بیشتر موارد جنین های نارس تحمل فشار زایمان طبیعی  را نخواهند داشت و به ناچار باید از شکم مادر بیرون کشیده شوند،جنین های دیررس نیز به علت درشتی و اشکال در خون رسانی در زایمان طبیعی، دچار مشکل می شوند از این رو زایمان سزارین برای آنها بهترین گزینه خواهد بود.

6- جنین هایی که دچار RH خون هستند
جنین هایی هم که مشکلات ناشی از RH خون دارند بهتر است با روش سزارین متولد شوند چون به اندازه کافی قوی نیستند که زایمان طبیعی را تحمل کنند.
7- چند قلو بودن جنین ها
ممکن است زایمان دو قلوها به صورت طبیعی صورت گیرد اما به پیشنهاد پزشک سزارین به عنوان بهترین راه انتخاب می شود. حاملگی های بیش از دو قلویی حتماً به صورت سزارین انجام می شوند زیرا جان نوزادان به مخاطره خواهد افتاد.
8- موارد خاص دیگر
ممکن است عوامل دیگری مانند عفونت هرپسی در ناحیه تناسلی که نوعی تبخال است به جنین سرایت کند واین عامل که برای جنین خطرناک است یکی از علل اورژانسی برای جراحی سزارین محسوب می شود. فشارخون بالا، تومورهای فیبروییدی، بیماری قند، ایدز مادر و دوره دردهای زایمانی که بسیار طول کشیده باشد، ازعوامل دیگر جراحی سزارین خواهد بود.

آیا با وجود سزارین قبلی می توان زایمان طبیعی داشت؟

پیش از این شنیده اید که زنی که یک بار زایمان سزارین شود باید زایمان های دیگر او نیز سزارین باشد و در واقع امکان زایمان طبیعی برای او وجود نخواهد داشت . البته در برخی بیماران این قانون هنوز هم حاکم است ولی امروزه اعتقاد بر این است که اگر علت سزارین قبلی، در این حاملگی وجود ندارد مثلاً حاملگی قبلی جنین به طور عرضی قرار داشته ولی در این حاملگی جنین با سر قرار دارد و بیمار در یک بیمارستان مجهز قرار دارد می تواند تحت نظر یک متخصص زنان و زایمان، زایمانی طبیعی انجام دهد.
بسیاری از بیماران بر این باور از زایمان سزارین واهمه داشته و امتنا می کنند در چنین شرایطی باید به یاد داشته باشید که در صورتی زایمان سزارین برای زنان باردار توصیه می شود که امکان زایمان طبیعی وجود نداشته باشد و در واقع در اولین مراحل جراح مادر را به زایمان طبیعی تشویق می کند و اگر مشکلی بر سر راه وجود نداشته باشد می این زایمان مناسب تر است .

[caption id="attachment_3181" align="aligncenter" width="300"]زایمان سزارین زایمان سزارین[/caption]

در زایمان طبیعی عوارض مربوط به مادر و جنین کاهش می یابد و یک فاکتور مهم دیگر یعنی هزینه نیز کاهش می یابد.
چه خانم هایی بعد از سزارین نمی توانند زایمان طبیعی داشته باشند؟
خانم هایی که قبلاً سزارین شده اند و برش روی رحم شان به صورت طولی انجام شده نمی توانند زایمان طبیعی داشته باشند. اگر برش های ایجاد شده در رحم به صورت عرضی باشد و در واقع مورد منعی برای زایمان طبیعی ندارند، می توان زایمان طبیعی را نیز تجربه کرد.
در هر حال بهتر است تا در تمامی مراحل بارداری و زایمان تحت مراقبت پزشک متخصص زنان و زایمان قزوین قرار بگیرید تا زایمان راحت و سالمی را تجربه کنید .

[caption id="attachment_3967" align="aligncenter" width="300"]افسردگی پس از زایمان افسردگی پس از زایمان[/caption]

افسردگی پس از زایمان سزارین

افسردگی پس از زایمان معمولاً در 10% حاملگی ها رخ می دهد و معمولاً طی 6 هفته پس از زایمان شروع و 14-3 ماه طول می کشد.علت افسردگی ناشناخته است اما اکثر مطالعات عدم تعدل هورمونی را موثر دانسته اند  بهتر است بدانید که افسردگی پس از زایمان ارتباطی با کلاس اجتماعی و وضعیت ازدواج یا زایمان ندارد.

عوامل خطر ساز افسردگی

عوامل خطر ساز شامل سابقه قبلی افسردگی پس از زایمان ، افسردگی اساسی ، استرس های اجتماعی روانی و حمایت اجتماعی ناکافی باشد.

تشخیص افتراقی
  • خجالت نوزاد
  • سایکوز پس از زایمان
  • هیپوتیروئیدی
  • کم خونی بع علت دفع خون
تظاهرات بالینی
  • نشانه ها طی 24 ساعت الی 6 ماه پس از زایمان رخ می دهند.
  • نشانه ها و علائم غیر قابل افتراق از افسردگی اساسی است (خلق غمگین ، عدم لذت بردن یا علاقه ، اختلال خواب ، کاهش وزن ، از دست دادن انرژی ، چشمان اشک بار وافکار خودکشی ).
  • مادر ممکن است بی تفاوت یا احساس منفی نسبت به بچه اش داشته باشد .
  • مادر ممکن است افکار یا ترس از ترس از آسیب رساندن به بچه اش داشته باشد.
تشخیص افسردگی پس از زایمان
  • آزمایشات اولیه شامل تست عملکرد تیروئید و CBC باشد .
  • تشخیص افسردگی پس از زایمان بر اساس مولفه DSM برای افسردگی اساسی است که طی 4 هفته از زایمان رخ می دهد .
  • مقیاس افسردگی پس از زایمان ادینبرگ یک پرسشنامه 10 گزینه ای است که جهت شناسایی افسردگی پس از زایمان استفاده می شود.
درمان افسردگی پس از زایمان سزارین و زایمان طبیعی
  • خجالت پس از زایمان احتیاج به درمان خاصی ندارد و معمولاً به طور خود به خود رفع می شود .
  • درمان مطلوب شامل مشاوره و دارو است .درمان داروئی طول مدت 12-6 ماه در اولین حمله توصیه می شود .
  • زنانی که شیر می دهند باید اطلاع داشته باشند که ضد افسردگی در شیر ترشح می شود اما میزان SSRI سرمی در شیرخوار پایین یا غیر قابل شناسایی است .
  • SSRI پروفیلاکسی را می توان 3-2 هفته قبل از زایمان یا هنگام زایمان در بیماری که سابقه افسردگی پس از زایمان دارد را شروع کرد .
  • در موارد افسردگی شدید بستری در بیمارستان لازم است .

سایرمقاله های مرتبط عبارتست از :

با تشکر مدیریت سایت دکتر هدیه ثقفی جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی .

 

  • متخصص گوارش و داخلی
  • ۰
  • ۰

 

 سونوگرافی

در این مقاله می خواهیم در مورد سونوگرافی و تاریخچه سونوگرافی به طور کامل توضیح دهیم .

اولین شخصی که در سال 1876 امواج فرا صوت را کشف کرد شخص به نام فرانسیس گالتون بود .در جنگ جهانی اول ،کشور انگلستان با استفاده از امواج فرا صوتی کشف شده برای پیدا کردن مسیر کشتی ها از این دستگاه استفاده می کردند زیرا این دستگاه با امواج فراصوتی که تولید می کرد به خوبی می توانستند مسیر کشتیها را پیدا کنند .

در جنگ جهانی دوم این دستگاه تکمیل تر شد به طوری که در صنعت فلزات هم مورد استفاده قرار می گرفت و سپس از این دستگاه در علم پزشکی استفاده کردند وتبدیل به یک وسیله ی تشخیص بیماری در علم پزشکی شد.

به تدریج با گذشت زمان در سال   1937  میلادی امواج فراصوت بر روی مغز انسان توسط دوسیک اختراع شد که با توجه به گذشت زمان روز به روز این امواج فراصوت با پیشرفت هایی که در ضمینه ی علم پزشکی صورت می گیرد توانسته جایگاه ویژه ای در تشخیص بیماری پیدا کند .

برای مشاهده بر روی تصویر زیر کلیک کنید

[caption id="attachment_3414" align="alignnone" width="422"]سونوگرافی سونوگرافی[/caption]

سونوگرافی

 سونوگرافی یک از روش های بسیار مهم برای درمان بیماری با  استفاده از عکس برداری از بدن انجام می شود طریقه ی استفاده از سونوگرافی ، به این صورت است که امواج صوتی در تماس با بدن قرار می گیرد و می تواند با استفاده از روش عکس برداری در تشخیص نوع بیماری به ما کمک کند .

عملکرد سونوگرافی

در سونوگرافی به هنگام عکس برداری هیچ گونه دردی را شما احساس نمی کنید در واقع سونوگرافی با جنس فرا صوتی که دارد که همان صدا است که به علت بلند بودن بیش از حد آن ما توانایی شنیدن آن را نداریم بنابراین این فرا صوت بعد از برخورد با موانع به صورت معکوس برگردانده می شود .

پزشک سونولوژیست که تخصص تصویر برداری در سونوگرافی را دارد وظیفه ی کار کرد با سونوگرافی را بر عهده دارد  پزشک به وسیله ی ابزاری بر روی بدن ارتباط بین بدن بیمار با دستگاه بر قرار می کند و سونوگرافی با ایجاد امواج صوتی با فرکانس بالا به هنگام بر خورد با بدن امواج برگشت داده می شود.

تصویر در سونوگرافی

عملکرد دستگاه سونوگرافی در بدن متفاوت است .زیرا  بدن انسان تشکیل شده از بافت های متفاوت که عملکرد هر یک با دیگری فرق دارد بعضی از این بافت ها امواج صوتی را بهتر منتقل می کند و بعضی بدتر .در واقع سونوگرافی با توجه به امواجی که در بدن تابانده می شود ، بیشتر برای بافت های نرم استفاده می شود به همین علت برای بیماری های استخوانی از روش تشخیص سونوگرافی انجام نمی شود .

هنگامی که امواج صدا و فرکانس ها به بدن تابانده شد بعد از برگشت امواج با استفاده از کامپیوتر بعد از تجزیه تحلیل شدن و کارکرد سونولوژیست امواج تبدیل به تصویر شده که به راحتی می توان با استفاده از مانیتور مشاهده کرد و در صورت نیاز این عکس را می توان چاپ کرد.
با توجه به نیاز پزشک سونوگرافی می تواند به صورت دو بعدی با سه بعدی انجام شود.

کاربرد امواج فراصوت

  • کاربد کلی و مهم در تشخیص بیماری می باشد .
  • کاربرد سونوگرافی در بیماری های زنان و زایمان مانند شکل قرار گیری جنین ، اندازه گیری و بررسی جنین به طوری که می توان انگشت های جنین را بشمارید ، بررسی قرار گرفتن اتصال جفت و محل ناف ،بررسی قلب جنین ، بررسی تومورهای پستان ، سن جنین
  • کاربرد سونوگرافی در بیماری هایی که مرتبط با مغز و اعصاب می باشد ، برای درمان تومور مغزی و تشخیص و بررسی آن ،خونریزی مغزی
  • کاربد سونوگرافی در علم چشم پزشکی به عنوان مثال برای تومورهای عصبی ، تشخیص اجسام خارجی در در داخل چشم ، فاصله ی  میانی بین عدسی و شبکیه ، بررسی و اندازه گیری قطر چشم ، خونریزی شبکیه و ..
  • کاربرد سونوگرافی در بیماری هایی که مرتبط به کبد می باشد برای مثال در صورتی که وجود کیست و یا آبسه کبدی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • کاربرد سونوگرافی در بیماری هایی که مرتبط به قلب می باشد مانند اکوکاردیوگرافی
  • کاربرد سونوگرافی در دندانپزشکی برای بررسی و اندازه گیری ضخامت بافت های نرم در حفره ی دهانی .
  • سونوگرافی به دلیل امواجی که از جنس صدا می باشد هیچ گونه خطری برای افراد به ویژه زنان و کودکان نخواهد داشت.
  • کاربرد درمانی از مهم ترین کاربدهای سونوگرافی می باشد.
  • کاربرد گرمایی

اقدامات لازم قبل از سونوگرافی

  1. مثانه باید حتماً پر باشد در صورتی که مثانه خالی باشد باید حتماً آب زیاد بنوشید زیرا مثانه در صورتی که پر باشد می توان برای ارزیابی تخمدان ها و رحم عمل کرد و باعث شفافیت عکس می شود.
  2. استفاده از داروهایی که ادرارآور است بدون نسخه پزشک ممنوعیت دارد بهتر است برای پر کردن داخل مثانه از نوشیدنی مانند آب ، آبمیوه ، چای ، و ... زیاد استفاده کنید.
  3. برای خانم های باردار در ماه های بالاتر نیازی نیست که مثانه پر باشد ولی در سونوگرافی برای خانم های باردار در ماه های پایین تر مانند هفته ی 12 حاملگی نیاز است که مثانه کاملاً پر باشد.
  4. در صورتی که بخواهیم سونوگرافی برای درون واژن انجام دهیم می تواند مثانه نیمه پر باشد در این حالت برعکس موارد دیگر اگر مثانه پر باشد مانع بررسی موارد می شود به همین دلیل پزشک توصیه می کند در صورتی که قرار باشد از روی شکم انجام شود باید مثانه پر باشد و در صورت بررسی درون واژن نیاز است کمی پر باشد .
  5. سونوگرافی با استفاده از ابزاری با تماس بر روی پوست با ژل صورت می گیرد.
  6. بهتر است بدانید در صورتی که مو در بدنتان وجود داشته باشد هیچ گونه مشکلی ایجاد نمی کند ولی در صورتی که موی بدن بیش از اندازه بلند باشد لازم است تراشیده شود .
  7. برای انجام سونوگرافی در صورتی که بر روی بدن زخم باشد نمی توان سونوگرافی را انجام داد زیرا باعث تحریک زخم می شود بهتر است در چنین شرایطی بگذاریم تا زخم بهبود پیدا کند.
  8. بهتر است قبل از انجام سونوگرافی در صورتی که مبتلا به بیماری خاصی هستید یا سابقه ی پزشکی دارید حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید.

پزشکان از سونوگرافی برای تشخیص در بیماری های  زنان، مردان و کودکان استفاده می کنند تا بینش های پیشرفته ای را در مورد فعالیت های درونی بدن به دست آورند. در حقیقت، پس از آزمایش های اشعه ایکس، اولتراسوند، بیشترین شکل استفاده از تصویربرداری تشخیصی است که امروزه در دسترس است.

با استفاده از سونوگرافی، پزشکان می توانند انواع مختلف شرایط سلامت زنان را از بیماری های قلبی به اختلالات پستان تا چندین بیماری دیگر زنان تشخیص دهند .

سونوگرافی می تواند به تشخیص انواع مختلفی در مردان، از بیماری های قلبی تا ناهنجاری های غده پروستات یا بیضه ها کمک کند. درکودکان، پزشکان معمولا از سونوگرافی برای تشخیص انواع بیماری ها و اختلالات استفاده می کنند. یک پزشک ممکن است از سونوگرافی برای بررسی دستگاه گوارش کودک برای علائم آپاندیس یا ساختار استخوان نوزاد برای مشکلات مادرزادی استفاده کند. آزمایش اولتراسوند سر می تواند هیدروسفالی (آب در مغز)، هموراژی داخل جمجمه (خونریزی در جمجمه) و سایر شرایط سر را تشخیص دهد.

زنان و زایمان

یک پزشک می تواند از سونوگرافی برای تشخیص یک مجموعه گسترده از شرایط زنان استفاده کند. برای افراد مبتلا به درد لگن، برای پیدا کردن یا رد کردن شرایط مانند خونریزی داخلی، بیماری التهابی لگن، آبسه، توده لگن و آندومتریوز استفاده می شود.پزشکان همچنین می تواند به مسائل مربوط به ناباروری کمک کند. سیستم های اولتراسوند با وضوح بالاتر اجازه می دهد تا پزشکان به طور ایمن سیستم رشد باروری را در مراحل اولیه رشد جنین در فرآیند باروری نظارت و بررسی کنند.

بارداری

سونوگرافی می تواند در بارداری خطرناک مفید باشد. پزشکان با بررسی اندازه دهانه رحم می توانند پیش از زایمان پیش بینی کنند. آنها همچنین می توانند برای  تشخیص حاملگی های خارج از رحم را بررسی کنند.

 

تصویربرداری جنینی

معاینه کامل جنین با استفاده از سونوگرافی شامل تصویری از سر، قلب، کلیه ها، ستون فقرات، معده، بند ناف، مثانه و جفت کودک برای تعیین وجود اختلالات است . اگر کودک به درستی قرار گرفته باشد. با اندازه گیری جنین، پزشک  می تواند سن حاملگی را برای کمک به تاریخ بارداری تعیین کند.

تصویربرداری از پستان

پس از سرطان پوست، سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان در میان زنان است.

به عنوان یک مکمل برای ماموگرافی، سونوگرافی می تواند یک برنامه تصویربرداری اولیه سینه برای زنان زیر 40 سال باشد که دارای سینه های متراکم، یا ایمپلنت های سینه یا در حال شیر دادن هستند  بسیار مناسب باشد ،سونوگرافی همچنین می تواند به پزشکان کمک کند تا توده هایی را که در ماموگرام شناسایی شده اند، برای تشخیص بیشتر کیست ها و بیوپسی های لازم اقدام کنند .

بیماری قلبی

بیماری قلبی عروقی علت اصلی مرگ در سراسر جهان است با استفاده از سونوگرافی، پزشکان می توانند نقاط دشوار را با دقت تشخیص دهند و بیمارانی که  از شرایط بیماری قلبی تهدید کننده و همچنین سکته مغزی و فشار خون بالا رنج ببرند. با استفاده از سونوگرافی، پزشک می تواند عضله قلب را برای تشخیص آسیب، نقص مادرزادی یا اختلالات ارثی به خوبی تشخیص دهد .

سرطان پروستات

سرطان پروستات شایع ترین سرطان غیر پوستی در میان مردان آمریکایی است و در طی یک دوره زندگی یک تا هفت نفر تاثیر می گذارد. همانند دیگر سرطانهایی که علت آن ناشناخته است، تشخیص زودهنگام، ارزشمندترین سلاح در این نبرد است. اگر مشکلی در پروستات وجود داشته باشد، سونوگرافی میتواند به یک پزشک یا رادیولوژیست اجازه دهد که یک نمونه بافت یا بیوپسی از مناطق پروستات به طور دقیق بدست آورد.

اسکلتی عضلانی

سونوگرافی می تواند برای تعیین آسیب بافت نرم مانند آسیب عصبی، گانگلیون ها یا سایر آسیب های سطحی استفاده شود. همچنین آسیب هایی که بر اثر ورزش به وجود می آید سونوگرافی برای تشخیص پارگی تاندون ها کمک کننده است . با استفاده از سونوگرافی، پزشکان می توانند ساختارهای داخلی اعصاب در مچ را ببینند تا تعیین کنند که آیا آنها در حال سقوط یا تورم هستند و به طور بالقوه باعث سندرم تونل کارپال می شوند. با استفاده از این شیوه تشخیص قابل حمل و قابل اطمینان، آسیب های عضلانی در مچ پا، لگن، زانو یا آرنج می تواند مورد توجه قرار گیرد.

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.

با تشکر، مدیریت سایت سونوگرافی دکتر پرنیا ، سونوگرافی خوب در تهران

  • متخصص گوارش و داخلی