گوارش

ارائه اطلاعاتی مفید در رابطه با سیستم گوارش بدن و بیماری ها و روش های درمانی

گوارش

ارائه اطلاعاتی مفید در رابطه با سیستم گوارش بدن و بیماری ها و روش های درمانی

اهمیت هریک از سیستم های بدنی در حفظ حیات جسم غیر قابل چشم پوشی است یکی از این سیستم ها سیستم گوارشی است که در این سایت اطلاعات مفید و جالب توجهی را در خصوص بیماری های این بخش و درمان های متفاوت در اختیار کاربران عزیز قرار می دهیم .

۴ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

کولونوسکوپی

کولونوسکوپی :

کولونوسکوپی روشی است که با دستگاه خاصی موسوم به کولونوسکوپ انجام می شود تا مشاهدات پزشکی بر روی سلول ها و مخاط روده انجام گیرد این تکنیک امکانات و استفاده های دیگری  نیز دارد که در ادامه ابعاد مختلف آن را بررسی می کنیم .

کولون :

روده بزرگ دارای بخش های گوناگونی است . که هریک وظیفه خاصی به را بر دوش می کشند . یکی از این وظایف ، جذب نمودن املاح معدنی و آب است وظیفه مهم دیگر ، دفع نمودن مواد اضافی می باشد . به بخش انتهایی روده بزرگ که مواد زائد را پیش از دفع در خود جمع می کند ، کولون می گویند . این بخش به دلیل برخی اشکالات در ساختار سلول ممکن است مبتلا به سرطان شده و مشکلات عدیده ای را برای بیمار ایجاد نماید که به منظور شناسایی و بررسی بیماری یا مشاهده تغییرات ، لازم است پزشک متخصص از ناحیه مذکور معایناتی انجام دهد . به این بررسی کولونوسکوپی می گویند . با کمک مشاهدات این چنینی ، می توان بیماری های مختلف روده ای را شناسایی نموده و تشخیص قطعی را صادر کرد . پزشکان و متخصصین برای تشخیص امراضی چون التهاب روده ، پولیپ روده ، زخم روده بزرگ ، عفونت و سرطان یا مشکلات کولون از این روش کمک گرفته و راهکارهای درمانی مناسب را اتخاذ می نمایند  .

کولونوسکوپ :

همانطور که گفته شد ، کولونوسکوپی با وسیله ای موسوم به کولونوسکوپ انجام می شود این ابزار وسیله ای منعطف بوده و دارای دوربین مخصوصی نیز می باشد که فیبر نوری ظریفی را در  ساختار خود جای داده است به کمک امواج نوری با طیف مناسب ، پزشک جراح می تواند تصاویر دوربین را بر روی مانیتور دیده و از تمامی نواحی مورد نظر مربوط به داخل روده  اطلاعات مهمی کسب کند تا در صورت برخورد به مشکلات سلولی یا مخاط روده اقدامات اساسی پیش بینی شوند .

شرایط انجام کولونوسکوپی :

برای انجام کولونوسکوپی لازم است شرایط به خصوصی فراهم شود به این معنی که برای معاینه داخل روده ، روده تمیز بوده و از مواد زائد عاری باشد تا بتوان بی هیچ خطایی تشخیص نهایی را  صادر نمود . به همین دلیل لازم است بیمار تا سه روز پیش از کولونوسکوپی از صرف غذاهای سخت خودداری نماید به بیان ساده تر ، رژیم غذایی وی حاوی مواد نرمی همچون مایعات باشد تا حجم مدفوع کمتر شود . همچنین دیگر اقدام در زمینه پاکسازی روده ، مصرف پودر پیدروالکس است به این ترتیب که بیمار روز پیش از انجام کولونوسکوپی ، 4 بسته از پودر پیدروالکس را در 4 لیتر آب یا آبمیوه حل کرده و هر 15 دقیقه یک لیوان از آن را صرف نماید . گاه بنا بر دستور پزشک انجام تنقیه نیز لازم می شود . تمامی اقدامات فوق موجب بالا رفتن عملکرد  روده و تخلیه کامل آن می شود . لازم است فرد در روز مراجعه به کلینیک برای انجام کولونوسکوپی ناشتا باشد .

کولونوسکوپی

دلایل انجام کولونوسکوپی :

بعضی از مهم ترین دلایل انجام کولونوسکوپی به شرح زیر است :

– بیمار به سرطان کولورکتال مبتلا باشد : اگر روده بزرگ درگیر باشد یا اگر روده کوچک ، تفاوتی نمی کند .

– بیمار مبتلا به پولیپ : به این ترتیب که اگر بیماری به پولیپ روده مبتلا باشد ، متخصص گوارش با مشاهده پولیپ می توان به کمک کولونوسکوپ پولیپ را خارج نموده و از مزایای درمانی این تکنیک نیز بهره بگیرد . همچنین می توان به منظور شناسایی سرطان یا زمینه آن پولیپ را به آزمایشگاه فرستاده و در زمان مناسب از درگیری روده با سرطان جلوگیری نمود باید خاطر نشان کرد که پولیپ روده بسیار متداول است به همین دلیل اگر به موقع تشخیص داده شده و اقدامات درمانی صورت گیرد می توان از بروز و پیشرفت سرطان روده جلوگیری نمود . اگر هنگام خارج نمودن پولیپ خونریزی رخ دهد ، می توان از پروب الکتریکی برای این امر بهره گرفت .

– بالا بودن احتمال سرطان کولورکتال و یا وجود سابقه فامیلی در این مقوله موجب می شود متخصص گوارش از کولونوسکوپی استفاده کرده که حتی این کار برای افراد در سنین پایین نیز قابل  انجام است .

– مشاهده خون در مدفوع یا خونریزی راست روده .

– تیره شدن رنگ مدفوع و یافتن علت آن

– بررسی دلیل اسهال مزمن در بیماران

– یافتن علل کاهش وزن های ناگهانی

– درمان امراض مربوط به التهاب روده

– مشاهده آثار غیرطبیعی و غیرمعمول در عکس های ام آر آی و یا سی تی اسکن که در چنین وضعیتی پزشک متخصص گوارش کولونوسکوپی را تجویز کند .

– درگیری بیمار با دردهای شکمی به صورت طولانی مدت .

کولونوسکوپی-11

نحوه انجام معاینه یا درمان :

این تکنیک عموما در بیمارستان ، مطب و یا کلینیک قابل انجام است که انجام آن نیازمند حضور متخصص گوارش می باشد . برای پیشبرد کار ، ماده آرامبخش را در بازوی بیمار تزریق می کنند تا او حس خواب آلودگی پیدا کند به این ترتیب او از مراحل انجام این روش چیزی متوجه نخواهد شد . لازم است بیمار در روز انجام کولونوسوپی لباس مخصوص را به تن کرده و به پهلوی چپ بخوابد در این زمان بهتر است زانوهای خود را به داخل شکم جمع کرده تا پزشک بتواند به راحتی کولونوسکوپ را به درون مقعد او بفرستد و آن را به راحتی در روده حرکت دهد . برای راحت تر شدن روش می توان داخل روده بزرگ را با هوا پر کرد تا دوربین تصاویر بهتر و واضح تری را ضبط کند . گاه برخی بیماران در زمان انجام کولونوسکوپی حس درد یا دل پیچه دارند که برای تخفیف این مشکل بهترین راه تنفس عمیق است که عضله های شکم شل بشود . در زمان انجام معاینات امکان دارد از روده مقداری گاز خارج شود که این اتفاق امری طبیعی است . در خصوص مراحل کولونوسکوپی باید گفت که ممکن است پزشک از بیمار بخواهد نحوه خوابیدن وجهت خود را تغییر دهد که پزشک می تواند کلیه بخش ها و نواحی روده را بررسی کرده و مورد مشاهده قرار دهد .

  • متخصص گوارش و داخلی
  • ۰
  • ۰

کانسر معده

کانسر معده :

کانسر معده وقتی ایجاد می شود که سلول های جدار معده به شکل غیر قابل کنترل تکثیر شوند. بر حسب نوع سلول ایجاد کننده و محل ،  انواع مختلفی از سرطان ممکن است ایجاد شود .

کانسر معده

علائم کانسر معده:

در مراحل اولیه ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد ولی علائمی که ایجاد می شود موارد زیر می تواند باشد .

– کاهش وزن

– درد شکم بخصوص در قسمت های بالای شکم

– اختلال در بلع

– کم اشتهایی یا سیری زود رس

– تهوع

-علایم مربوط به کم خونی ناشی از زخم سرطانی معده مثل خستگی زودرس و تنگی نفس به هنگام کار

علایم فوق می تواند علت های دیگری نیز داشته باشد ولی در صورت بروز این علایم حتما با پزشک خود مشورت کنید .

روش تشخیص :

– اندوسکوپی فوقانی اصلی ترین روش است که در طی ان لوله باریکی با قابلیت تصویربرداری از معده از طریق دهان و مری به معده وارد میشود و جداره معده مورد ارزیابی دقیق قرار می گیرد .

-بیوپسی یا نمونه برداری در  طی اندوسکوپی پزشک از محل مشکوک یا غیر طبیعی در دیواره معده با استفاده از پنس های مخصوص نمونه بافتی میگیرد و به آزمایشگاه آسیب شناسی ارسال میکند تا با استفاده از میکروسکوپ توسط متخصص اسیب شناسی مورد بررسی قرار گیرد .

– روش های تصویر برداری مثل سونوگرافی، سی تی اسکن یا ام آر آی که جهت ارزیابی احتمال گسترش موضعی  یا پخش شدن به احشا یا اعضای دوردست تر در بدن انجام می شود .

– تست های خونی خاص دیگر بر حسب مورد به تشخیص پزشک معالج ممکن است انجام شود.

سرطان معده چگونه درمان می شوند 

سرطان معده معمولا  با یکی از روش های زیر درمان می شود .

– جراحی برای خارج کردن سرطان : در طی جراحی پزشک ممکن است قسمتی از معده یا همه معده را خارج کند  و در هر حال در صورت خارج کردن تمامی معده با اتصال قسمت های باقی مانده  قابلیت تغذیه فرد حفظ می شود .

– شیمی درمانی : استفاده از داروهایی است که سلول های سرطانی را از بین می برد گاهی اوقات  شیمی درمانی قبل از جراحی لازم است انجام شود .

– پرتودرمانی :  که سبب از بین رفتن سلول های  سرطانی می شود و با  نظر پزشک ممکن است لازم باشد .

سرطان معده را گاهی اوقات با درمان به موقع و صحیح می توان به طور کامل درمان کرد که بیشتر در مواردی است که در مراحل اولیه تشخیص داده می شوند .

و در شرایطی که قابلیت درمان کامل نداشته باشد پزشکان درمان علامتی بیماران را با استفاده از روش های درمانی فوق انجام می دهند .

پیگیری پس از درمان

بعد از درمان لازم است برای کنترل های بعدی در فواصل خاص به پزشک مراجعه شود .

معاینات بالینی تست های آزمایشگاهی ، آندوسکوپی یا روش های تصویر برداری بر حسب لزوم ممکن است انجام گیرد .

عود علائم اولیه سرطان معده ممکن است به معنی بازگشت بیماری باشد و در این صورت بیمار لازم است در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند .

  • متخصص گوارش و داخلی
  • ۰
  • ۰

ناتوانی جنسی در مردان

ناتوانی جنسی در مردان

در مردانی که  میل جنسی آنها کاهش پیدا کرده است و یا اینکه به طور کامل وجود ندارد و  با وجود تحریک ذهنی توانایی رسیدن به نعوظ در آلت تناسلی آنها وجود ندارد و به همین دلیل نمی توانند رابطه جنسی موفقی داشته باشند، ناتوانی جنسی وجود دارد در تمامی مردان با بالا رفتن سن تغییر در میل جنسی آنها به وجود می آید که در بیشتر موارد این میل کاهش پیدا می کند .دکتر مهری مهراد با هدف سلامتی و تاثیر فکر سالم در جسم در مقاله زیر بیان می کند:

یکی از شایع ترین دلایلی که مراجعه کنندگان به متخصص اورولوژی مراجعه می کنند ناتوانی جنسی است که در ابتدا باید علل ایجاد کننده این عارضه مشخص شود .

علل ناتوانی جنسی

در واقع دلایل به وجود آمدن ناتوانی جنسی به دودسته ذهنی و مشکلات فیزیکی تقسیم بندی می شود.

 

ناتوانی جنسی به منشا روحی: در مردانی که اضطراب و استرس حاد در زندگی آنها وجود دارد و یا اینکه  به دلیل از دست دادن یکی از عزیزان خود و یا فعالیت شغلی شدید استراحت جسمی کمتری داشته اند خلق و خوی آنها تغییر پیدا کرده و بیشتر پرخاشگر می شوند و میل جنسی آنها نیز کم می شود . پس می توان گفت آرامش روحی و روانی ، تغذیه مناسب در بالا بردن میل جنسی بسیار تاثیر گذار است.

 

ناتوانی جنسی با منشاء جسمی: در صورتی که به هر دلیلی سلامت جسمی مردی ضعیف شود می تواند در میل جنسی وی نیز تاثیر مستقیمی بگذارد که به مهم ترین آنها در زیر اشاره می کنیم:

 

دیابت:مرض قند که یکی از رایج ترین بیماری ها در تمام دنیا است بیشتر اوقات زمانی تشخیص داده می شود که فرد چندین سال دچار دیابت شده است  و خود از آن اطلاعی ندارد و به بافت های عصبی و عروقی فرد آسیب وارد شده است زمانی که جداره عروق بدن  که شامل آلت تناسلی هم می شود تنگ می شود توان جنسی به مرور زمان کم می شود . به همین دلیل چون این بیماری نشانه های حادی در ابتدای بیماری ندارد بهتر است برای پیشگیری از تخریب آسیب های عروقی مرتبا آزمایش خون انجام دهید . به خصوص در افرادی که سابقه این بیماری در خانواده آن ها وجود دارد

فشار خون:کسانی که برای کنترل فشار خون از داروهای پایین آورنده استفاده می کنند ممکن  است در نعوظ آنها اختلال به وجود بیاید.

جراحی لگنی:در بیماری هایی همچون سرطان پروستات  و سرطان رکتوم ممکن است عمل جراحی در قسمت لگن و در سطح وسیعی انجام بگیرد که می تواند به عروق و عصب آلت تناسلی آسیب وارد کند و در نعوظ اختلال به وجود بیاید.

اختلالات هورمونی : برای مثال می توان گفت بالا بودن پرولاکتین در بدن و یا تغییر در تولید هورمون استروژن می تواند یکی از عوامل تغییر دهنده میل جنسی باشد.

مصرف دخانیات و الکل: استفاده از سیگار به طور مرتب و زیاد ، داروهای روان گردان و مصرف بیش از اندازه مشروبات الکی همگی در ناتوانی جنسی تاثیر گذار می باشد.

ناتوانی-جنسی-در-مردان

علائم  ناتوانی جنسی

  • سفت نشدن آلت تناسلی
  • بعد از نعوظ بلافاصله برای اقدام به مقاربت، سفتی آلت از بین می رود
  • با وجود میل جنسی زیاد سفتی مطلوبی برای دخول به وجود نمی آید
  • بعد از نعوظ بلافاصله انزال رخ می دهد  و مقاربت جنسی صورت نمی گیرد.

 

تشخیص ناتوانی جنسی

روش هایی که برای ناتوانی جنسی توسط متخصصین اورولوژی صورت می گیرد در زیر عنوان شده است :

ریجی اسکن

این ابزار به مردان کمک می کند که بتوانند عوامل مشکل زای روحی را از علل جسمی ناتوانی جنسی تشخیص دهند  فرد یک شب در بیمارستان بستری می شود ودستگاه به آلت تناسلی وی متصل می شود و نعوظ شبانه ثبت و اندازه گیری می شود و اگر نعوظ قوی شکل بگیرد می توان گفت منشا ناتوانی جنسی مسائل روحی و ذهنی است و در صورتی که تست ریجی اسکن منفی باشد در مرحله بدی کارکرد عروق آلت آنالیز می شود

این امر با سونوگرافی رنگی و همچنین  با تزریق پاپاورین و یا فنتولامین به داخل آلت و توسط سوزن انسولین قابل انجام است(این ترکیبات باعث گشادی عروق آلت می شود) که باید توسط پزشک مربوطه صورت بگیرد و بعد از تزریق میزان قدرت نعوظ آلت تناسلی بررسی می شود.این تست دقت بالایی دارد و در آن مشخص می شود که آیا نشت وریدی و یا نارسایی عروقی وجود دارد یا خیر.

در مرحله سوم برای تشخیص علت ناتوانی جنسی میزان قند خون ، هورمون های  جنسی پرولاکتین و تیروئید اندازه گیری می شوند

 

درمان ناتوانی جنسی

اگر علت ناتوانی جنسی به دلایل مصرف دارویی مانند فشار خون ، افسردگی  و یا داروهای قلبی و عروقی باشد بهتر است با مشورت با پزشک خود داروها به داروهایی که کمترین عوارض جنسی را دارند تغییر پیدا کند .

در مواردی که منشا مشکلات روانی است بهتر است با یک روان کاو در این زمینه مشورت شود و یک دوره درمانی کامل در نظر گرفته شود .

در صورتی که مشکلات عروقی باشد و خون رسانی به دلیل تنگی شریان مختل شده باشد باید با مشاوره عروقی این مشکل حل شود زیرا درمان دارویی برای نشت وریدی وجود ندارد و در مواردی که این مشکل شدید شده باشد جراحی باید انجام بگیرد و یا از پروتز ها استفاده شود .

درمان های دارویی مانند  ویاگرا و تادلافیل و وردنافیل که بسیار هم رایج هستند حتما باید زیر نظر متخصص باشد زیرا در صورتی که مشکلات قلبی و عروقی وجود داشته باشد و یا مصرف داروها به صورت همزمان می تواند مشکلات دیگری را به وجود بیاورد.

از عوارض این داروها هم می توان به داغ شدن بدن ، سر درد و گر گرفتگی اشاره کنیم.

 

استفاده از واکیوم که آلت تناسلی پیش از مقاربت در داخل آن قرار می گیرد  و یا کاشت پروتز  در آلت تناسلی هم از دیگر روش های درمانی است که می تواند به نعوظ مردان کمک کند.

در انتها باید گفت بهتر است مردان ورزش روزمره ، برنامه تغذیه و خواب منظمی داشته باشند  و استرس را از خود دور کنند.

  • متخصص گوارش و داخلی
  • ۰
  • ۰

آندوسکوپی معده

آندوسکوپی معده

در آندوسکوپی معده از طریق دهان توسط پزشک متخصص وسیله ای مخصوص برای مشاهده معده به داخل بدن وارد می شود برای انجام آندوسکوپی معده، معده بیمار باید خالی باشد در این  صورت قبل از انجام آندوسکوپی فرد باید ناشتا باشد. آندوسکوپی معده یک روش بسیار آسان، سریع  و کم تهاجمی می باشد که به صورت سرپایی انجام می شود و نیاز به بستری شدن بیمار نیست.

آندوسکوپی

آندوسکوپی سریع ترین و دقیق ترین راه برای تشخیص بیماری های گوارشی می باشد که در این عمل پزشک از وسیله مخصوصی برای مشاهده اعضای داخلی بدن مانند معده، مری و اثنی عشر استفاده می کند. در آندوسکوپی پزشک بدون اینکه برشی بروی بدن ایجاد کند اعضای داخلی بدن را می تواند مشاهده کند و بیماری را تشخیص دهد. آندوسکوپی علاوه بر دیدن اعضای داخلی بدن کاربرد های دیگری را هم نیز دارد بعنوان مثال جراح می تواند با استفاده از لوله مخصوص آندوسکوپی وسایل جراحی را به داخل بدن بفرستد و از بافت های داخلی بدن نمونه برداری کند و در موارد پیشرفته تر می تواند جراحی انجام دهد. نحوه ورود و اینکه دستگاه مخصوص آندوسکوپی از چه راهی وارد اعضای داخلی بدن شود به نوع آندوسکوپی بستگی دارد همچنین آندوسکوپی انواع مختلفی دارد که در زیر به برخی از آن ها اشاره شده است

انواع مختلف آندوسکوپی

علاوه بر آندوسکوپی معده یا آندوسکوپی فوقانی دستگاه گوارش انواع مختلف دیگری از آندوسکوپی برای بررسی سایر اعضای  داخلی بدن مانند حنجره، رحم، مثانه و .. وجود دارد بسته به این  که آندوسکوپ به چه منظوری و به چه قسمت از بدن وارد می شود انواع مختلفی دارد

لاپارروسکوپی : در ابتدا برای انجام لاپاراسکوپی که به منظور مشاهده حفره داخل شکم و لگن صورت می گیرد توسط جراح برشی در ناحیه مورد نظر ایجاد می شود در این روش از تلسکوپی استفاده می شود که همه چیز را چند برابر بزرگتر نشان می دهد در نتیجه جراح دید بهتری را پیدا می کند

کولونوسکوپی : قبل از انجام کولونوسکوپی روده بزرگ باید کاملا تخلیه شود در این روش از یک ابزار لوله ای شکل، منعطف و باریک که از طریق مقعد وارد بدن می شود  برای بررسی روده ی بزرگ استفاده می شود.

اینتروسکوپی : در این روش از طریق مقعد یا دهان وسیله مخصوصی برای بررسی داخل روده کوچک وارد دستگاه گوارش می شود.

برانچوسکوپی : در این روش از طریق دهان یا بینی وسیله مخصوصی برای بررسی داخل ریه وارد ریه می شود

آمادگی قبل از آندوسکوپی

قبل از انجام آندوسکوپی فرد باید ناشتا باشد و معده خالی باشد  به همین علت 4 تا 6 ساعت قبل از آندوسکوپی فرد نباید چیزی بخورد.

با توجه به نظر پزشک ممکن است لازم باشد قبل از انجام آندوسکوپی فرد از مصرف برخی از داروها اجتناب نماید

توصیه می شود یک فردی را بعنوان همراه در کنار خود داشته باشید تا در هنگام بازگشت شما را همراهی نماید

آندوسکوپی-معده-11

نحوه انجام آندوسکوپی معده

آندوسکوپی معده یک روش سرپایی می باشد که بین 15 الی 30 دقیقه طول می کشد  که در ابتدا پزشک برای جلوگیری از تهوع بوسیله یک اسپری ناحیه گلو بیمار را بی حس می کند تا در  هنگام فرستادن لوله مخصوص آندوسکوپی بیمار احساس درد نداشته باشد سپس به شما از طریق وریدی ها آرام بخش تزریق می شود که این آرام بخش به شما کمک می کند که در طول فرآیند آندوسکوپی آرامش داشته باشید و احساس نگرانی نکنید. در بسیاری از موارد عمل آندوسکوپی بدون تزریق آرام بخش انجام می شود که بستگی به نظر پزشک دارد. در حین انجام آندوسکوپی بیمار کاملا به هوش می باشد و انجام عمل آندوسکوپی نیاز به بی هوشی بیمار ندارد.

پس از استفاده اسپری در ناحیه گلو بیمار بروی یک میز مخصوص به پهلو دراز می کشد و پس از آن برای آنکه بیمار آندوسکوپ را گاز نزد و دندان های بیمار آسیب نبیند یک قطعه کوچک محافظ مابین دندان های بیمار قرار می دهند

پس از قرار گیری قطع کوچک سر آندوسکوپ توسط پزشک بروی زبان بیمار قرار می گیرد و از بیمار خواسته می شود که سر آندوسکوپ را قورت دهد و به سمت پایین هدایت کند و به آرامی پزشک با دقت و مهارت بالا لوله مخصوص آندوسکوپی را وارد معده و مری سپس اثنی عشر می نماید. از طریق یک لوله در اندوسکوپ در هنگام انجام آندوسکوپی به داخل معده و اثنی عشر هوا فرستاده می شود که این امر باعث می شود مشاهده داخل معده برای پزشک آسان تر باشد.

بروی لوله آندوسکوپ دوربین کوچکی نصب شده است که بوسیله آن تصاویر ویدئویی مخاط دستگاه گوارش به مانیتور انتقال داده می شود. پزشک از طریق تصاویری که بروی مانیتور نمایش داده می شود داخل دستگاه گوارش و لایه پوششی دستگاه گوارش را با دقت و بطور کامل بررسی و ارزیابی می کند

ممکن است در هنگام آندوسکوپی پزشک در تصاویری که در مانیتور نمایش می دهد چیزی را مشاهده نماید که در این صورت ممکن است توسط پزشک از بافت داخلی معده نمونه برداری انجام شود و به آزمایشگاه فرستاده شود

بعد از آندوسکوپی معده

ممکن است بعد از انجام آندوسکوپی احساس تهوع داشته باشید که این یک امر طبیعی می باشد و جای هیچ گونه نگرانی ندارد و پس از مدتی از بین می رود

ممکن است بعد از انجام آندوسکوپی در ناحیه گلو احساس درد نمایید که پس از گذشت 1 تا 2 روز این مشکل رفع می شود

نیم ساعت پس از جراحی آندوسکوپی معده می توانید به منزل بازگردید و در منزل استراحت نمایید.

12آندوسکوپی-معده

عوارض و خطرات احتمالی آندوسکوپی معده

آندوسکوپی معده در اکثر موارد بدون عوارض و خطرات می باشد . ممکن است در صورتی که برای انجام اندوسکوپی معده به فرد آرام بخش تزریق شود فرد تا چند ساعت احساس خواب آلودگی و کرختی نماید که پس از گذشت چند ساعت این مشکل رفع می شود

همچنین افراد پس از انجام آندوسکوپی معده در هنگام بلع غذا احساس درد می کنند و تا چند روز کمی گلو درد دارند که تمامی این مشکلات به مرور زمان رفع می شود. در موارد نادر ممکن است آندوسکوپی موجب عفونت و یا خونریزی دستگاه گوارش شود.

  • متخصص گوارش و داخلی